naar het overzicht

Beveiligingsmaatregelen van de persoonsgegevens

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) treedt 25 mei in werking. Vanaf die datum geldt in de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving. Met het invoeren van deze nieuwe Verordening worden de privacyrechten van mensen versterkt en uitgebreid. Betrokkenen krijgen meer rechten om te weten welke persoonsgegevens bedrijven, overheden en instellingen van hen verzamelen, hoe lang deze gegevens worden bewaard en aan welke derden gegevens worden verstrekt. Daarnaast krijgt iedereen de mogelijkheid om zijn of haar gegevens te laten wijzigen of verwijderen. Op deze manier worden bedrijven, overheden en instellingen verplicht open en transparant te zijn en goed na te denken over hoe zij persoonsgegevens beschermen.

Beveiliging persoonsgegevens

Zoals bij het invoeren van elke nieuwe wetgeving zijn nog niet alle regels bekend. Naar verwachting zullen er aanvullende en andere regels komen voor de daadwerkelijke uitvoering van de AVG. De belangrijkste zaken hebben wij – met dank aan onze stagiaire Integrale Veiligheid Gino Fokkens – al uitgevoerd. Welke zaken dat zijn, zetten we op een rijtje.

Om te voldoen aan de voorwaarden van de AVG heeft Payroll Company:

  1. Een Functionaris Gegevensbescherming (FG) aangesteld, die ons controleert en adviseert. De FG is aangemeld bij Autoriteit Persoonsgegevens (AP).
  2. De beveiligingsmaatregelen uitgebreid en aangescherpt. In oktober 2017 heeft een extern adviesbureau een Security Audit uitgevoerd. Een tweede audit volgt binnenkort.
  3. Alle werknemers trainingen laten volgen met betrekking tot privacy.
  4. Zich per 1 december 2017 aangesloten bij de overkoepelende branchevereniging ABU. ABU kent nog strengere kwaliteitsnormen dan waar wij al aan voldeden om aan het SNA-keurmerk (certificering NEN 4400-1) te voldoen.
  5. Maatregelen genomen betreffende het opvragen / mailen van het Burgerservicenummer (BSN). Het BSN vermelden wij niet meer op de loonstroken van de werknemers, omdat wij deze per e-mail verzenden. Tevens vermelden wij geen BSN meer op de inleenbevestiging, die wij mailen bij indiensttreding van een nieuwe werknemer.
  6. Een gewijzigd privacy statement, waarnaar wij u graag verwijzen.
  7. Een verwerkersovereenkomst met onze opdrachtgevers opgesteld.

De ontwikkelingen omtrent de AVG, maar ook die van Payroll Company, staan niet stil. Daarom zullen wij u ook op de hoogte houden van eventuele wijzigingen en aanpassingen die wij in onze werkwijze en systemen aanbrengen.

Meer informatie AVG

Neem bij vragen over de AVG en/of onze werkwijze gerust contact met ons op via 0591-645269 of vul het contactformulier in.

naar het overzicht

Payroll Company geeft u slagkracht

  • Voordeel

    Flexibel personeel verlonen zonder risico's.

  • Gemak

    De personeels- en salarisadministratie nemen wij uit handen.

  • Zekerheid

    Al ruim 10 jaar ervaring in het verlonen van personeel.

Beveiligingsmaatregelen van de persoonsgegevens

Naam*

Plaats*

Telefoonnummer

E-mailadres*

Veel voorkomende aanvragen



Opmerking / Vraag


Ik ga akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt zoals omschreven in de privacyverklaring. Meer informatie: privacyverklaring