Payroll ziekteverzuim

Nederland heeft, vergeleken met de rest van Europa, het strengste beleid op het gebied van ziekteverzuim voor werkgevers. Een werkgever is wettelijk verplicht een zieke werknemer twee jaar lang 70 procent van het loon door te betalen. In de meeste cao’s is opgenomen dat bij langdurig ziekteverzuim de werknemer het eerste jaar zelfs 100 procent van de werkgever dient te ontvangen. En als de Wet verbetering poortwachter (Wvp) niet correct wordt uitgevoerd, kan daar zelfs een jaar aan worden toegevoegd!

Werkgevers zijn tijdens werktijden verantwoordelijk voor de werknemers, maar ook als de werknemer in zijn vrije tijd om welke reden dan ook ziek wordt, bijvoorbeeld als hij of zij ongelukkig valt, krijgt de werkgever te maken met ziektekosten (de loonkosten en ook de kosten voor de bedrijfsarts / de arbodienst en re-integratie). De meeste werkgevers sluiten hiervoor een ziekengeldenverzekering (met een eigen risico-periode) af. Daarnaast is er na twee jaar ook nog de WGA-uitkering, waardoor werkgevers in totaal 12 jaar (financieel) verantwoordelijk zijn voor een zieke werknemer.

Geen werkgeversrisico’s bij ziekte

Een werkgever heeft met payrolling geen werkgeversrisico’s. Payroll Company neemt alle werkgeversrisico’s van opdrachtgevers over. Wij worden de juridische werkgever en zijn daardoor verantwoordelijk voor de doorbetaling en de begeleiding van een zieke werknemer. U hoeft geen ziekengeldverzekering of arbodienst voor werknemers af te sluiten. Kortom, u houdt geld over!

In Lekker werken, lekker leven (pdf) vind u het volledige ziekteverzuimregelement.


Payroll Company geeft u slagkracht

  • Voordeel

    Flexibel personeel verlonen zonder risico's.

  • Gemak

    De personeels- en salarisadministratie nemen wij uit handen.

  • Zekerheid

    Al ruim 10 jaar ervaring in het verlonen van personeel.

Payroll ziekteverzuim

Naam

Plaats

Telefoonnummer

E-mailadres

Opmerking / Vraag

Ik ga akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt zoals omschreven in de privacy statement. Meer informatie: privacy statement