naar het overzicht

Payrolling aantrekkelijk voor bedrijven met flexwerkers en zzp’ers

Flexwerkers en zzp’ers worden sinds de veranderingen op de arbeidsmarkt steeds vaker door bedrijven ingezet. In het eerste kwartaal van 2016 is het aantal bedrijven dat gebruikmaakt van flexwerkers met maar liefst 11 procent gestegen. Echter, vanaf 1 mei wordt de VAR afgeschaft. Uit onderzoek van TNS NIPO onder circa 400 bedrijven blijkt dat 85 procent van de werkgevers zich zorgen maken over de extra administratieve rompslomp, die de afschaffing met zich meebrengt.

Nieuwe wet DBA

Per 1 mei wordt de VAR vervangen door de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Deze nieuwe wet maakt het mogelijk dat zzp’ers en freelancers geen VAR meer hoeven aan te vragen. De zzp’er / freelancer en de opdrachtgever dienen samen een modelovereenkomst – verkrijgbaar via de website van de Belastingdienst of zelf op te stellen – in te vullen. De overeenkomst regelt de rechten en plichten van beide partijen. Daarnaast worden de eventuele financiële risico’s, die voorheen alleen voor de zzp’er waren, eerlijker verdeeld.

Met de invoering van de wet DBA krijgen zowel zzp’ers / freelancers als opdrachtgevers nog meer administratie taken te verwerken, aangezien voor iedere samenwerking een overeenkomst dient te worden getekend. Geen ondernemer zit op extra administratieve rompslomp te wachten. Payrolling kan in dat geval uitkomst bieden!

Flexkrachten via payrolling

Door het verdwijnen van de VAR en de invoering van Wet Werk en Zekerheid zijn werkgevers sneller geneigd om flexwerkers en zzp’ers via payrolling in dienst te nemen. Een payrollconstructie biedt organisaties meer flexibiliteit en minder administratieve werkzaamheden. Daarnaast is de kans op financiële risico’s voor werkgevers vele malen kleiner dan wanneer zij werknemers zelf in dienst nemen.

Geen risico’s met payrolling

Een payrollorganisatie neemt de risico’s van de werkgever (inlener) over zodra een werknemer staat ingeschreven. De organisatie is vanaf dat moment de juridische werkgever en daarmee verantwoordelijk voor de werknemer. Hierdoor voorkomt de werkgever boetes en naheffingen, die hij wel zou kunnen krijgen als een zzp’er via het bedrijf wordt ingehuurd.

Geen administratieve werkzaamheden

Naast de risico’s wordt tevens de salaris- en personeelsadministratie van u overgenomen. Door een medewerker of een zzp’er op de payroll te plaatsen heeft u als werkgever nergens omkijken naar. De contracten worden in overleg en conform cao voor u opgesteld. Vervolgens zorgt een payrollorganisatie voor een correcte betaling van het salaris en vakantiegeld, de urenregistratie en de controle van het contract. Op deze manier bent u er zeker van dat u alles goed heeft geregeld voor de medewerker of zzp’er en uw organisatie! 

Flexwerkers of zzp’ers uitbesteden via een payrollorganisatie biedt voordelen:

 1. Geen risico op boetes en naheffingen
 2. Geen kosten bij ziekte of arbeidsongeschiktheid
 3. Geen salaris- en personeelsadministratie
 4. Flexibiliteit
 5. Helder kostenoverzicht

 

Meer informatie zzp’ers via payrolling?

Overweegt u zzp’ers in te huren en wilt u weten of payrolling ook aantrekkelijk voor uw organisatie is? Neem voor meer informatie telefonisch contact met ons op via 0591 -645 269 of vul het onderstaand contactformulier in!

 

 

Lees ook:

Payrollen voor elke organisatie in elke branche

 

 

 

 

 

Afbeelding: Pixabay.com (Unsplash)

naar het overzicht

Payroll Company geeft u slagkracht

 • Voordeel

  Flexibel personeel verlonen zonder risico's.

 • Gemak

  De personeels- en salarisadministratie nemen wij uit handen.

 • Zekerheid

  Al ruim 10 jaar ervaring in het verlonen van personeel.

Payrolling aantrekkelijk voor bedrijven met flexwerkers en zzp’ers

Naam*

Plaats*

Telefoonnummer

E-mailadres*

Veel voorkomende aanvragenOpmerking / Vraag


Ik ga akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt zoals omschreven in de privacyverklaring. Meer informatie: privacyverklaring