Payrolling – Fasensysteem

Payroll Company verloont haar werknemers conform de ‘ABU cao’, de cao voor uitzendkrachten. Deze cao werkt volgens het zogenaamde fasensysteem. Het fasensysteem biedt een werkgever (de inlener) de mogelijkheid om werknemers 5,5 jaar flexibel in te zetten zonder zelf personeel op de loonlijst te hebben staan. Hierdoor bespaart u als werkgever niet alleen op de kosten maar hoeft u zich ook niet te bekommeren om de personeels- en salarisadministratie.

Het fasensysteem bestaat uit drie fasen: fase A, fase B en fase C. Een werknemer die nog niet eerder bij u of Payroll Company op de loonlijst heeft gestaan, start altijd in fase A. In deze fase heeft u de meeste flexibiliteit.

Payrolling Fase A

Zodra een werknemer bij ons staat ingeschreven, start fase A. Dit houdt in dat u de eerste 78 weken (1,5 jaar) enkel de daadwerkelijk gewerkte uren van de werknemer(s) betaalt. U bepaalt wanneer de werknemer werkt en hoeveel uren hij of zij werkt. Payroll Company draagt zorg voor alle activiteiten die een werkgever moet ondernemen bij ziekte, maar draagt ook zorg voor de doorbetaling van het loon aan werknemer tijdens ziekte. U betaalt niets!

Mocht blijken dat de werknemer om welke reden dan ook niet binnen uw organisatie past, is het toegestaan de arbeidsrelatie op elk moment te beëindigen.

Payrolling Fase B

Na 78 (gewerkte) weken is fase A verlopen en heeft u de keus om de werknemer via Payroll Company tijdelijke arbeidsovereenkomsten aan te bieden. In fase B mogen wij een werknemer 4 jaar lang zes contracten aanbieden. Elke contractverlenging laten we in overleg met u door de werknemer ondertekenen. U bepaalt de duur en de inhoud van de overeenkomst.

Payrolling Fase C

In fase C ontstaat, ook bij Payroll Company, een vast dienstverband.


Payroll Company geeft u slagkracht

  • Voordeel

    Flexibel personeel verlonen zonder risico's.

  • Gemak

    De personeels- en salarisadministratie nemen wij uit handen.

  • Zekerheid

    Al ruim 10 jaar ervaring in het verlonen van personeel.

Direct een offerte aanvragen

Naam

Plaats

Telefoonnummer

E-mailadres

Opmerking / Vraag

Ik ga akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt zoals omschreven in de privacy statement. Meer informatie: privacy statement