naar het overzicht

Personeelsdossiers: van essentieel belang voor elke werkgever

Het ontslagrecht is per 1 juli 2015 gewijzigd. Door deze wijzigingen is het bijhouden en controleren van personeelsdossiers nog belangrijker geworden. Desondanks wordt het belang van een personeelsdossier door veel werkgevers nog zwaar onderschat. Waarom is het voor werkgevers juist heel belangrijk om het personeelsdossier goed voor elkaar te hebben?

Personeelsdossier biedt bescherming

In een personeelsdossier dienen onder andere alle gegevens en gesprekken met betrekking tot een werknemer te worden vastgelegd. Mocht UWV bijvoorbeeld bij ontslag van een werknemer willen weten welke actie is ondernomen, dient dit in het dossier te zijn vastgelegd. Ook als een medewerker al uit dienst is, kunnen externe instanties nog om bepaalde gegevens vragen. Als werkgever heeft u met een onvolledig personeelsdossier geen poot om op te staan. Kortom, het is ontzettend belangrijk om een personeelsdossier up-to-date te houden.

Met name voor ondernemingen zonder een P&O-afdeling is het lastig om deze taak naast de overige werkzaamheden uit te voeren, ook al hebben ze slechts een paar werknemers in dienst.

Payrollen en personeelsadministratie

Als payrollorganisatie zijn wij juridisch werkgever en daarmee verantwoordelijk voor de personeelsadministratie. Dit houdt in dat wij voor u de contracten van de werknemers in de gaten houden, het salaris tijdig overmaken, het salaris conform cao verhogen, de loonstrookjes en de jaaropgaven versturen, maar ook dat de gegevens van de werknemer en de geldigheid van het legitimatiebewijs up-to-date zijn. Door deze administratieve werkzaamheden uit handen te nemen, heeft u nergens omkijken naar.

Meer informatie over personeelsdossiers?

Heeft u als ondernemer weinig tot geen tijd om naast al uw werkzaamheden ook nog eens personeelsdossiers bij te houden? Of vindt u het lastig de personeelsdossiers up-to-date te houden? Neem gerust contact met ons op. Wij leggen u graag vrijblijvend uit wat Payroll Company voor uw organisatie kan betekenen.

Lees ook:
Payrollen: personeels- en salarisadministratie uitbesteden
Wet Werk en Zekerheid: wat verandert per 1 januari 2015?

naar het overzicht

Payroll Company geeft u slagkracht

  • Voordeel

    Flexibel personeel verlonen zonder risico's.

  • Gemak

    De personeels- en salarisadministratie nemen wij uit handen.

  • Zekerheid

    Al ruim 10 jaar ervaring in het verlonen van personeel.

Personeelsdossiers: van essentieel belang voor elke werkgever

Naam*

Plaats*

Telefoonnummer

E-mailadres*

Veel voorkomende aanvragenOpmerking / Vraag


Ik ga akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt zoals omschreven in de privacyverklaring. Meer informatie: privacyverklaring